Waarvoor kan je bij de praktijk terecht als koppel:

Tegenwoordig is het behouden van een goede en gezonde relatie een hele uitdaging. In vele gevallen moeten beide partners gaan werken, het huishouden doen, de kinderen opvoeden, een sociaal leven behouden en liefst nog wat hobby’s zoals sporten er op nahouden. De maatschappelijke druk om dit alles klaar te spelen, liefst nog met een lach op het gezicht, is eerlijk gezegd geen simpele opdracht. Wanneer we als mens veel druk ervaren kan dit een negatief effect hebben op onze belangrijkste relaties. Vaak zijn het de mensen die ons het meest dierbaar zijn die op het einde van de dag onze frustraties aanvoelen en waarop we deze frustraties vaak botvieren zonder dat we dit eigenlijk willen.

Het idee van de ideale relatie waar alles spontaan goed loopt en waaraan we niet hoeven te werken is niet realistisch. Zelfs de beste relaties vergen veel tijd en werk en vooral een goede communicatie. Op dat vlak loopt het vaak mis. Beide partners hebben vaak een andere stijl van communiceren of krijgen wat ze willen zeggen niet goed in woorden omgezet. Bij deze problemen en nog vele andere zaken kan het nuttig zijn om een relatietherapeut in te schakelen.

Het is dus niet zo dat om hulp in te schakelen de relatie in het slop hoeft te zitten. Liefdevol omgaan met elkaar, goed leren communiceren, elkaars verschillen respecteren,… Al deze zaken zijn een kunst op zichzelf waarbij bijna ieder van ons wel wat hulp kan gebruiken.

Je kan dus voor vele verschillende problematieken terecht bij de praktijk. Hieronder volgt een korte maar niet limitatieve opsomming:
– Leren communiceren met elkaar
– Leren discussiëren op een constructieve manier
– Uitbreken uit de vaste routine
– De terugkerende problemen/thema’s in de relatie zoeken
– Elkaar opnieuw leren kennen
-,…

Waarvoor kan je individueel terecht bij de praktijk:

In de praktijk kan je ook voor andere dingen dan relatietherapie terecht. Heb je relatieproblemen maar wil je graag eerst individuele gesprekken zonder de partner erbij te betrekken ? Ook dat is perfect mogelijk. Heb je in het algemeen moeilijkheden binnen relaties of met het behouden van een goede relatie, ook hiervoor kan je terecht.
Ook voor volgende zaken en meer kan jij bij mij terecht:
– Het onderhouden van gezonde relaties
– Het herkennen van alarmbellen bij het aangaan van nieuwe relaties
– Omgaan met het leven zonder relatie/geluk vinden buiten relaties
– Jezelf leren kennen als individu/ je noden en behoeften onderzoeken
-,…