Familiale conflicten en de bemiddelaar:

Vaak denken mensen dat bemiddeling enkel aan de orde is voor echtscheidingen en ouderschapsovereenkomsten. Dit is absoluut niet het geval. Bemiddeling is in beginsel een manier om de communicatie tussen partijen te bevorderen, om de verschillen tussen partijen in hun waarde te laten en ondanks deze verschillen tot constructieve oplossingen te komen voor de toekomst. De ideale manier om familiale conflicten aan te pakken.

Bemiddeling kan dus een meerwaarde hebben in elk soort conflict. Als familiaal bemiddelaar heb ik ervaren dat als er een ruzie binnen de bredere familie ontstaat, dit vaak escaleert omdat men meer durft te uiten tegen de mensen waar men het dichtst bij staat. Liefde en conflict staan vaak zeer dicht bij elkaar. Wanneer een neutrale derde zich mengt in het gesprek en als moderator fungeert, dan creƫert men meer ruimte en kalmte om naar elkaar te luisteren. Vaak hebben we als mens namelijk de reflex om alvast te bedenken wat ze zullen antwoorden om ons te verdedigen, in plaats van goed te luisteren en na te denken over de boodschap die we net ontvingen.

Om deze redenen kan een erkend familiaal bemiddelaar het verschil maken in het oplossen van bredere familiale conflicten. Hebben jullie hulp nodig bij het oplossen van familiale conflicten ? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Via bemiddeling kunnen rechtszaken vermeden worden en kosten laag gehouden worden. Bovendien zal een juridische strijd tussen familieleden vaak onherstelbare schade veroorzaken in de relaties tussen familieleden onderling. Denk dus twee keer na voor je actie onderneemt en tracht geschillen op een minnelijke manier op te lossen.